Ons
Blog

Brain Branding

Branding. Het begon ooit letterlijk bij het brandmerken van koeien: ‘Deze koe is van mij.’ In de loop der jaren zijn de stempels vervangen voor gelikte logo’s. En het brandmerken richt zich niet meer op koeien, maar op een figuurlijk plekje in het hoofd van de mensen. Branding is een concept geworden.

Start met interne inspiratie!

Interne communicatie krijgt de laatste jaren steeds meer aandacht. Dat is mooi. Maar zodra je er als organisatie iemand op zet of een team voor formeert weet ‘de organisatie’ die persoon/personen al snel te vinden. En voordat je het weet wordt interne communicatie een proces… een stroom van berichten richting medewerkers… een brij van blabla... .
Wat mij betreft kappen we dus met interne communicatie. Sterker nog, begin er nooit aan.

 

De meerwaarde van events

Nu we online steeds makkelijker en gerichter de doelgroepen weten te bereiken, zouden communicatieprofessionals bijna vergeten welke kansen de fysieke en tastbare wereld biedt. Zo is het organiseren van events rondom je boodschap juist helemaal van nu, zeker als je dit versterkt met online communicatie. Events zijn niet langer ‘kostbare feestjes met moeilijk te meten return on investment’, maar bieden juist meerwaarde in de communicatiemix met verdieping, verbinding en beleving.

Inspireren is makkelijk. Tien tips voor topteksten

Schrijf je voor het web? Verplaats je dan in je lezers. Het is niet moeilijk om te inspireren als je de volgende tips aanhoudt.

Meerdere doelgroepen? Think win-win!

Je wilt je doelgroep aanspreken. Altijd relevant zijn en altijd raak schieten. Maar wat als je meerdere doelgroepen hebt? Negen van de tien keer zal je een communicatiebureau horen zeggen: focus! Kies één primaire doelgroep waar je vol op inzet. Maar wat als dat echt niet kan? Geen nood, think win-win.

Pagina's