Ons
Blog

Inspireren is makkelijk. Tien tips voor topteksten

Schrijf je voor het web? Verplaats je dan in je lezers. Het is niet moeilijk om te inspireren als je de volgende tips aanhoudt.

Meerdere doelgroepen? Think win-win!

Je wilt je doelgroep aanspreken. Altijd relevant zijn en altijd raak schieten. Maar wat als je meerdere doelgroepen hebt? Negen van de tien keer zal je een communicatiebureau horen zeggen: focus! Kies één primaire doelgroep waar je vol op inzet. Maar wat als dat echt niet kan? Geen nood, think win-win.

Wat merken kunnen leren van december

Na een heel jaar doorjakkeren nemen we in december tijd voor elkaar. We delen verhalen over tradities, over magie, over gevoelens waar het echt om draait. Succesvolle merken haken hier met hun communicatie vol op in. Zij gaan van productpromotie naar corporate communicatie, gaan terug naar hun kern en doen aan storytelling. Maar wat in december vanzelfsprekend lijkt, is in januari alweer vergeten. Daarom deze oproep aan alle communicatieverantwoordelijken en marketeers: pas de volgende drie decemberlessen het hele jaar door toe!

Blijf jezelf (ook als woordvoerder). Één kans om het goed te doen.

  • Oud-minister-Hennis-debat
  • Woordvoerder-blokker

Hoe blijf je jezelf als woordvoerder? Of anders gezegd, hoe zorg je ervoor dat je authentiek bent én overkomt? Vooral dat laatste zorgt nogal eens voor hoofdbrekens. Ook bij hen die gepokt en gemazeld zijn in het vak. Op beeld krijg je nu eenmaal vaak maar één kans het goed te doen. Lukt dat niet, dan hol je daarna alleen nog maar achter de feiten aan.

Belevingsconcepten: Show, don't tell

Belevingsconcepten zijn hot. Mensen sparen ervaringen en willen geraakt worden. Maar hoe houd je het containerbegrip ‘beleving’ levend en echt?

Mijn broer was onlangs jarig en ik zocht een mooi cadeau. Dus liep ik na werktijd een Rituals winkel binnen voor een heerlijke douchegel. Nu ben ik als ras Limburger sindskort verhuisd naar het Gooi – wat nogal een cultuurshock is – maar wat me in deze winkel te wachten stond had ik niet zien aankomen.

Pagina's