Beboss over jouw cao de hipste vakbondscampagne ooit!

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"true","rtl":"false"}

 

Jeachterban.nl is dé plek waar je als werknemer je stem kunt laten horen. Een online platform van CNV waar werknemers uit alle branches hun vragen kunnen stellen, hun mening kunnen geven en met elkaar in gesprek kunnen gaan. De CNV-onderhandelaar leest mee en geeft waar nodig antwoorden op vragen. En dat is waardevolle input voor CNV, zeker met het oog op de nieuwe cao-onderhandelingen voor winkelpersoneel. Maar wat als deze groep helemaal niet gewend is zichzelf te laten horen?

 

Tijd voor verandering

We gingen de straat op en kwamen erachter dat voor veel winkelmedewerkers werkafspraken nu eenmaal blijken te zijn zoals ze zijn. Tijd om daar verandering in te brengen. O2 krijgt de opdracht een campagne te ontwikkelen en uit te rollen. Met de eigenzinnige en hippe Facebook-campagne ‘BeBoss over jouw cao!’ zetten we medewerkers op een positieve manier in hun kracht en roepen we hen op zich uit te spreken over hun cao-wensen.

Wil jij dat eigenlijk wel

De campagne-uitingen bestaan uit filmpjes en verschillende Facebook-posts, met realistische situaties die medewerkers prikkelen. Denk aan ‘overwerken maar niet uitbetaald krijgen’, ‘vakwerk tegen het minimumloon’ en ‘alleen vrij krijgen als het de baas uitkomt’. Iedere uiting sluit af met de vraag: ‘Wil jij dat eigenlijk wel?’ Daarna volgt de oproep: ‘BeBoss over jouw cao. Laat je horen op jeachterban.nl.

Van awareness tot actie

De Facebookcampagne voeren we aan de hand van de See – Think – Do – Care methode (Google), die ons helpt een online ‘funnel’ te creëren. Met deze methode bereik je op een efficiënte manier de meest relevante en geïnteresseerde personen, die doorklikken naar jeachterban.nl en hier met elkaar in gesprek gaan.

Dat werkt als volgt:

De campagne en de interacties op Facebook en jeachterban.nl hebben gezorgd voor groei.
Deze input geeft CNV inzicht in de onderwerpen die van belang zijn aan de onderhandelingstafel. En een leuke extra; wie zich registreert op jeachterban.nl krijgt een uniek BeBoss t-shirt cadeau. Leuk voor een geintje met je echte ‘boss’!

Wil je meer weten over dit project? Neem contact op met Geert.

Deel dit artikel via:

Klant

CNV Vakmensen

Middelen

Facebook campagne- en uitingen, filmproductie

Tags