Nieuwe maatregelen en de juiste snaar

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"true","rtl":"false"}

 

Van lockdown naar Lockdown en dan in de zomer van 2021 eindelijk weer wat ademruimte. De persconferentie van 12 november 2021 bracht helaas slecht nieuws. Oplopende besmettingen en hernieuwde coronamaatregelen. Hoe hou je dan als Gemeente Utrecht de moed erin bij je burgers? Hoe stimuleer je medewerking met meer dan alleen regels? Aan ons de vraag een abri- en postercampagne te maken die de juiste snaar raakt. En oh ja, graag morgen af….

 

Rake teksten en helder beeld

Testen en thuisblijven bij klachten, afstand houden, meer thuis werken. We kennen allemaal het rijtje, de regels en de theorie. Maar hoe vertaal je dat naar de praktijk van een drukke decembermaand? Hoe zorg je dat mensen zich herkennen en aangesproken voelen? We sluiten aan bij de Utrechtse mentaliteit met ‘Utreg zet door’. We kiezen beelden die bijna als een icoon direct duidelijk zijn, en toch generiek genoeg voor een brede groep. En we houden de oproep eenvoudig en prikkelen de gemeenschapszin: “Toch even testen”, “vooral thuis blijven”, “geef elkaar de ruimte”, “hou samen afstand”.

 

Enthousiast en snel 

De toon is raak, de gemeente is enthousiast. De posters zijn in no-time af en worden opgehangen. Hou vol allemaal, Utreg zet door!

 

Wil je meer weten over dit project? Neem contact op met Krijn.

Deel dit artikel via:

Klant

Gemeente Utrecht

Website

https://www.utrecht.nl/

Middelen

Abri's, posters