Introductie ‘ketengericht werken’ symboliseert teamgeest

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"true","rtl":"false"}

 

Het servicekantoor van PLUS supermarkten gaat over op ‘ketengericht werken’. Kern daarvan is dat voortaan in teams dwars door business units heen wordt gewerkt. Voor veel medewerkers een flinke verandering in hun werkwijze. PLUS heeft een kick-off met een speciale training voorbereid. Aan O2 de vraag om medewerkers te enthousiasmeren voor ketengericht werken, de kick-off te communiceren en te zorgen voor aankleding van de locatie en een passende give-away.

 

Wie zit er in mijn team?

Het denken in samenwerking en teams dwars door alle business units heen staat centraal bij ketengericht werken. Stap voor stap laten we deze nieuwe teams met elkaar kennis maken. In de save the date die deelnemers per mail ontvangen staat niet meer dan een datum en de coördinaten van de kick-off locatie; we willen er graag spanning in brengen.

Kort daarna krijgen deelnemers een envelop op hun bureau met daarin een identiek vormgegeven kaart, nu met meer informatie en een opdracht: ‘Wil je weten wie er in je team zit? Bel …‘. Wat deelnemers niet weten is dat elke kaart uniek is en er op elke kaart een andere naam staat om te bellen of mailen. Een cryptische opdracht, waarmee zij op een geheimzinnige manier met elkaar in contact kunnen komen en hun team kunnen samenstellen. Los daarvan heeft ieder teamlid ook een ‘Wij zijn PLUS’ polsbandje in dezelfde kleur ontvangen. Teamgeest en een inspirerende kick-off worden op deze manier onderstreept. Een week later ontvangen de deelnemers de echte uitnodiging met alle relevante info.

Samen op de foto

Tijdens de kick-off-dagen zetten we de lijn voort. Banners en posters aan de muren onderstrepen ‘ketengericht werken’ binnen de thematiek ‘Wij zijn PLUS’. Blikvanger in de aankleding en tegelijk give-away is de gehuurde photobooth. Teams kunnen zichzelf met de nodige props fotograferen voor een speciaal geproduceerde wand. Teamgeest ten top en de foto’s kunnen mee naar huis of kantoor! Leuk: de beelden kunnen straks ook op het Servicekantoor worden gebruikt om de speciale vergaderruimte mee aan te kleden.

Wil je meer weten over dit project? Neem contact op met Hans.

Deel dit artikel via:

Klant

PLUS Retail

Middelen

concept en uitnodiging, polsbandjes, aankleding eventlocatie dmv banners, posters, tafelstaanders

Tags