NWO Physics 2018 Breaking Brains

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"true","rtl":"false"}

 

Elk jaar komen in januari 2.000 natuurkundigen van over de hele wereld samen voor – wat NWO noemt – ‘het Nederlandse feestje van de natuurkunde’. Tijdens Physics @ Veldhoven praten ze elkaar bij over nanotechnologie, zwarte gaten, zwaartekrachtsgolven, onzichtbare materie… Kortom, de wetten van de natuur. NWO vroeg O2 Communicatie een origineel thema te ontwikkelen, waar de energie vanaf spat en een aankleding die de bezoekers het liefst mee naar huis nemen. Niet onbelangrijk: physicist proof en fun! Natuurkundigen houden wel van een ‘nerdie’ uitdaging en O2 ook.

 

Breaking Brains

We noemen het thema voor 2018 ‘Breaking Brains’. Door de organisatie van het eerste congres leerden we dat natuurkundigen elkaar graag uitdagen om hun brein te breken. Niet alleen over de wetten van de natuur, maar ook allerlei aanverwante raadsels en spellen. Kijken wie het snelst de oplossing vindt, is de sport.

De Rubik’s Cube maken we daarom hét icoon van deze editie, want waar kun je meer je hoofd over breken dan deze kleurrijke kubus? En het liefst los je ‘m zo snel mogelijk op. We hangen een gigantische Rubik’s Cube centraal in de hal, daaronder kunnen de bezoekers rustig bijpraten op Rubik’s Cube festivalchairs, en we creëren een bijpassende 80’s sfeer. Er liggen Rubik’s Cubes klaar om mee te spelen en een van de professoren geeft zelfs een Rubik’s clinic in de speciaal ontwikkelde Rubik’s corner.

In de wandelgangen en in de congreshal creëren we ‘Break your brain here punten’, waar bezoekers elkaar op whiteboards en bij zogenaamde Fermi-raadsels kunnen uitdagen. Genoeg om je brein over te breken dus! En dit is nog maar het voorproefje op de vele plenaire, focus- en parallelsessies waar de onderzoekers elkaar echt bijpraten over de wetten van de natuur.

Verdwenen Rubik’s Cubes

Het thema blijkt een schot in de roos. Menig bezoeker haalt in de weken voorafgaand aan het congres zijn Rubik’s Cube uit de kast om alvast z’n skills te trainen. En de cubes op de congresvloer zijn binnen no-time verdwenen. NWO is blij. Of we volgend jaar weer een ‘stealable’ thema kunnen verzinnen…

Wil je meer weten over dit project? Neem contact op met Anouk.

Deel dit artikel via:

Klant

NWO

Middelen

aankleding event

Tags