Woordvoering en pr over seksueel misbruik

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"true","rtl":"false"}

 

In navolging van het onderzoek naar misbruik in de katholieke kerk wordt ook de jeugdzorg onder de loep genomen. Een commissie onder leiding van Rieke Samson doet onderzoek naar seksueel misbruik van kinderen die door de overheid in instellingen of in pleeggezinnen zijn geplaatst. De jeugdzorg komt onder vuur te liggen, mede door ongefundeerde onderzoekscijfers die voortijdig ‘lekken in de pers’.

Een onderzoek van deze omvang en importantie vraagt een integer antwoord van de branche. O2 denkt mee over boodschap, timing en strategie. Ook intern, want de leden van de brancheorganisatie verwachten vanzelfsprekend voortdurend op de hoogte te zijn.

Uit het onderzoek blijkt dat kinderen in de jeugdzorg meer risico lopen om slachtoffer te worden van seksueel misbruik. De persconferentie in Nieuwspoort is live te volgen via de NOS. De woordvoerder van Jeugdzorg Nederland reageert direct en oprecht op het rapport en biedt namens alle jeugdzorginstellingen excuses aan. Alle aanwezige media krijgen de kans het verhaal van de jeugdzorg te horen. Ook de social media worden niet vergeten: via Twitter wordt iedereen continu op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in Nieuwspoort. Ondanks de harde boodschap is Jeugdzorg Nederland blij dat ze de kans heeft gepakt om ook haar kant van het verhaal overal goed te vertellen.

Deel dit artikel via:

Klant

Jeugdzorg Nederland

Middelen

woordvoering, persconferentie, inzet social media

Tags