De 5 vraagtekens wat denk jij?
Na een tijdje vinden we altijd onze weg wel weer als er verandering plaatsvindt. Maart 2020 zal als ‘startsein’ van een aantal forse veranderingen voor altijd in ons geheugen gegrift staan. Maar hoe graag willen we nu weer terug naar het ‘oude normaal’ of vooruit naar het ‘nieuwe normaal’? Wij hebben de 5 vraagtekens op een rij gezet.
Flexwerken 2.0
In oktober 2019 zijn we – na onze verhuizing naar Creative Valley Utrecht Centraal – bij O2 serieus begonnen met flexwerken. Dus geen vaste zitplekken meer maar lekker ‘flex’ van werkplek kunnen wisselen in een serviced office. Waarbij Microsoft Teams toen nog een programma was waar je zo af en toe langs scrolde. Niet wetende dat een halfjaar later thuis je vaste werkplek werd. Die 5 dagen in de week thuiswerken kwam op een gegeven moment ook mijn neus uit en ik wilde zo snel mogelijk weer naar kantoor. Maar wow, wat een prikkels op kantoor ineens weer nu. Liever de gulden middenweg.
Drukte in het openbaar vervoer
Als een sardientje in blik kon je je soms voelen in de trein. In de 1,5m samenleving voel ik me nog echt niet comfortabel in zo’n drukke trein. Wanneer je je dat sardientje in blik voelde, wist je niet hoe snel je naast iemand moest gaan zitten wanneer er naast hem/haar een stoeltje vrij kwam. Maar nu blijf ik dat halfuurtje liever even staan…
Het heft in eigen ‘handen’ nemen
Binnenkomen en geen hand geven was 2 jaar geleden nog ondenkbaar, maar toen kwam ‘tante Cor’. Dus zeiden we onhandig bij binnenkomst ‘tja we mogen elkaar geen hand geven hè!’ en dan nét niet helemaal soepel elkaar een elleboog geven, of zwaaien, of voet aantikken… Maar hoe snel we niet gewend zijn geraakt aan al die alternatieven om elkaar te begroeten. Volgens mij mag ik voor alle vrouwen spreken als ik zeg dat ik die 3 kussen niet gemist heb.
Heb jij je stappen al gehaald?
“Ik heb al 10.000 stappen gezet vandaag!” Hoe vaak heb je deze uitspraak gehoord in corona-tijd? Het is ook niet gek, want thuiswerken en de sportscholen die op slot bleven maakten het een hele uitdaging om genoeg te bewegen. Zo werd een ‘lawa’ of ‘kowa’ tijdens lunchpauze het uitje van de dag (ook wel een lange wandeling of korte wandeling). De volle 8 uur achter je laptop is ook niet gezond dus die kowa en lawa zijn zo slecht nog niet!
Van offline naar online en vice versa
Wat is het nu… online of offline? Vóór corona kon je je niet voorstellen dat je een online event zou opzetten. Volgens mij zien we allemaal de efficiëntie van online middelen. Maar toch merken we dat, met name in de periode waarin we nu zitten, offline onmisbaar en soms ook onvervangbaar is. Want zeg nou eerlijk, ontvang jij liever een nieuwsbrief in je e-mail box of krijg je liever een persoonlijk kaartje door je brievenbus?