Nieuws
archief

Interne inspiratiemiddelen

Okay, we hebben het niet meer over interne communicatie, maar over Interne Inspiratie . Dus hebben we het over interne inspiratiemiddelen. Want je wilt je medewerkers echt raken en inspireren. Maar welke middelen kies je?

O2 tipt vijf interne inspiratiemiddelen voor extra blije medewerkers:

 

Praten over onveiligheid helpt

Medewerkers in de gehandicaptenzorg moeten zich veilig kunnen voelen, maar dat is niet altijd vanzelfsprekend. Ongewenst gedrag van cliënten met een beperking leidt geregeld tot onveilige situaties, van een onbewuste beweging tot echte agressie. De angst hiervoor vreet aan het werkplezier, nog meer dan de intimidatie en agressie zelf. Maar er wordt bijna niet over gesproken, terwijl praten helpt! Hoe zorg je dat het gevoel van onveiligheid bespreekbaar is, van werkvloer tot directie?

 

Inspiratiesessies leiden tot nieuwe uitstraling de SMD

De SMD Zaanstreek Waterland – een organisatie voor welzijn en maatschappelijke dienstverlening – is na een fusie en het na korte tijd ongedaan maken daarvan op zoek naar wat hen bindt en hoe ze zich het best kunnen positioneren in een nieuwe markt met aanbestedingen en concurrentie.

De organisatie pakt dit allereerst op met de eigen mensen, het kapitaal van deze organisatie. Vrijwilligers, professionals en MT gaan vol energie aan de slag in vier inspiratiesessies onder leiding van O2 Communicatie.

 

Communicatietalent!

Mooie nieuwe klanten weten ons te vinden en ook ons werk voor bestaande klanten blijft groeien. Daarom willen we heel graag een account-talent aan ons team toevoegen.

5 tips om je doelgroep in beweging te krijgen

1. Ga op de goede stoel zitten
Het klinkt misschien afgezaagd, maar blijf je verplaatsen in je doelgroep. Wat
zou jij vinden van je eigen idee of voorstel als je tot de doelgroep behoorde?
Dat is voor ons leidraad bij brainstormen – en we toetsen onze concepten eraan.

Pagina's