Is eenvoudig echt zo complex?

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"true","rtl":"false"}

 

Eenvoudig communiceren – het klinkt niet ingewikkeld. Maar dat is het vaak juist wel! Over elk onderwerp valt zoveel te vertellen. Deze 5 tips helpen je om je verhaal simpel over de bühne te brengen.

1. Kies een positieve insteek
Zoek de positieve reden voor je verhaal of campagne. Met een beetje ‘omdenken’ maak je van je probleem een mogelijkheid. En een positief verhaal is nu eenmaal eenvoudiger uit te leggen.

2. Keep is short and simple
Het is verleidelijk om veel inhoud te communiceren, maar de uitdaging is juist om het kort en krachtig op papier te zetten. Dat betekent schrappen en inkrimpen. Kill your darlings noemen we dat hier; net zolang tot de echte essentie van je boodschap centraal staat.

3. Maak het visueel
‘Als je het niet begrijpt, teken het dan’, zei mijn wiskundeleraar altijd. Het helpt om ingewikkelde zaken te visualiseren: in een model, schema of stappenplan. Dat verduidelijkt, soms zelfs zo dat mensen zich niet meer kunnen voorstellen dat het ooit ingewikkeld was.

4. Pas je aan de doelgroep aan
Niet iedereen zit te wachten op ellenlange verhalen en ingewikkelde teksten. Factsheets, infographics, posters en animaties zijn middelen die je heel goed kunt inzetten om de meest ingewikkelde onderwerpen heel simpel te maken. Kijk wat past bij jouw doelgroep.

5.Vraag om een blik van buiten
Als je echt niet weet hoe je het verhaal minder complex maakt, schakel dan iemand van buitenaf in. O2 maakt de dingen graag makkelijk voor je. Bel ons dus gerust als het moeilijk wordt!

Deel dit artikel via: