Interactief congres de zorg brandveilig

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"true","rtl":"false"}

 

De activiteiten van programma ‘De Zorg Brandveilig’ hebben de afgelopen jaren veel nieuwe kennis en inzichten over brandveiligheid in de zorg opgeleverd. Brancheorganisaties Zorg en Brandweer Nederland willen dit graag delen met zorg- en brandweerprofessionals tijdens een congres. Maar hoe houd je dit een dag lang inspirerend voor alle bezoekers?

 

Snelle aftrap

O2 bedenkt een afwisselende invulling voor een event in maart 2018 waarin geen ruimte is voor achteroverleunen. De dag start met een kort plenair programma waarin sprekers van VWS en Brandweer Nederland het belang van risicogestuurde brandveiligheid in de zorg onderstrepen. Acht zorginstellingen krijgen vervolgens elk één minuut het podium om hun aanpak te pitchen. Zo is het plenaire begin een snelle, enthousiasmerende en inspirerende aftrap voor de rest van de dag.

Zelf aan de slag

De rest van de dag bestaat uit een breed aanbod van interactieve workshops waaruit de 250 congresbezoekers hun programma op maat samenstellen. Bij elke workshop is goed nagedacht over de vorm, dus hoe bezoekers er zelf mee aan de slag kunnen. Bijvoorbeeld met de nieuwe applicatie BrandWijzer (mede door O2 ontwikkeld). Maar ook met tabletop-oefeningen, met een toolbox brandveiligheid, met een film inclusief discussie en met rondetafelgesprekken.

Tussen de workshops door kunnen bezoekers de beursvloer op, waar twintig organisaties hun producten en diensten op het gebied van brandveiligheid aanprijzen. Populair was de stand waar je brandveiligheidsvaardigheden in virtual reality kon oefenen. Doen is het nieuwe leren!

Enthousiaste bezoekers, exposanten, organisatoren

Het congres is in alle opzichten geslaagd. Opvallend veel bezoekers bleven na een intensieve dag nog napraten tijdens de borrel. En in de zeer positieve evaluatie werd vooral de interactiviteit van het programma geprezen.

Wil je meer weten over dit project? Neem contact op met René.

Deel dit artikel via: