Inspirerende campagne voor het
Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn

Voor alle organisaties in Zorg en Welzijn is RegioPlus – samen met haar veertien regionale werkgeversorganisaties – de initiatiefnemer van het Waarschuwingsregister. Een register dat ervoor moet zorgen dat cliënten kunnen vertrouwen op een veilige zorgrelatie. Het register werkt preventief tegen medewerkers die in de fout gaan als het gaat om diefstal, mishandeling en seksueel grensoverschrijdend gedrag. Na een pilot van twee jaar in de regio Haaglanden gaat het register landelijk. O2 verzorgt de ondersteunende campagne.

Positieve benadering
Het Waarschuwingsregister is geen eenvoudig ‘te promoten’ onderwerp, omdat het in de media al snel gaat over een ‘zwarte lijst’ of de ‘stelende medewerker’. Bij O2 steken we juist daarom in op een positieve benadering met een positief doel. ‘Een veilige zorgrelatie, daar moet iedere cliënt op kunnen vertrouwen’, wordt de pay-off van het Waarschuwingsregister.

Samen optrekken
Iedere regionale werkgeversorganisatie levert een ambassadeur die met een door O2 ontwikkeld helder, inspirerend en goed opgebouwd verhaal naar HR-afdelingen en bestuurders in Zorg en Welzijn kan gaan. Met de boodschap ‘Een veilige zorgrelatie willen we allemaal’, benadrukken we het collectieve belang.

Vanuit de positieve insteek ontwikkelen we een toolkit met onder andere een film, presentaties voor informatiebijeenkomsten, folders voor verschillende doelgroepen, een website en persberichten voor redactionele aandacht en free publicity. Daarnaast krijgen de veertien ambassadeurs van ons een inspirerende presentatietraining.

Ambassadeurs 
Begin oktober zijn tijdens een interne aftrap met veel enthousiasme het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn en alle middelen gelanceerd. Veertien regionale projectleiders zijn de nieuwe trotse ambassadeurs van het Waarschuwingsregister en klaar om het land in te gaan.

Wil je meer weten over dit project? Neem contact op met Annette.


Deel dit artikel via: