‘Wir schaffen das!’ Ook bij O2 Communicatie

{"autoplay":"true","autoplay_speed":"3000","speed":"300","arrows":"true","dots":"true","rtl":"false"}

 

Omikron-variant. Het is de meest recente loot aan de corona-boom die al sinds maart 2020 groeit. En daarmee bewijst het virus ook uitermate flexibel te zijn, want omikron is blijkbaar al de 15e mutatie… Maar gelukkig zijn we zelf ook flexibel gebleken. We leven van persco naar persco en hebben een geweldig aanpassingsvermogen ontwikkeld. Nog geen twee jaar geleden hadden we geen Teams of Zoom op onze laptops staan, en vroegen we ons niet af op welke dag we naar kantoor zouden gaan, om maar eens iets te noemen.

 

Deze blog gaat over flexibiliteit en man, flexibel word je wel van deze pandemie. Ten eerste in het werk zelf, de projecten die door ons bureau heen lopen. Snel kunnen schakelen is absoluut noodzakelijk, zeker met een klant als SalzburgerLand bijvoorbeeld, waar we onlangs de ‘spot-nonspot’ radiocampagne 3,5 uur voordat de eerste spot ‘on air’ zou gaan, moesten cancellen vanwege een plotselinge lockdown in Oostenrijk. Gelukkig werken we met fijne partners die begrip hebben voor zo’n situatie en zelf ook snel schakelen om je te helpen. Maar je kunt je op zo’n moment heel goed voorstellen wat het effect van zo’n beslissing in een hele keten is – groot dus. Maar we ‘schaffen’ het wel met z’n allen! Net als een coronacampagne voor de gemeente Utrecht die we in no-time na de afkondiging van nieuwe maatregelen hebben gerealiseerd (zie elders in deze nieuwsbrief).

 

Wat we ook samen ‘schaffen’ is thuiswerken en toch ook lekker samenwerken. Want als ik eerlijk ben zijn we eigenlijk allemaal het liefste op ons kantoor in Creative Valley om te werken. Omdat we elkaar inspireren, energie geven, samen mooie dingen bedenken, samen kunnen lachen en afreageren. Inmiddels hebben we een prima modus gevonden om veel vanuit huis te werken en op de juiste momenten samen met de juiste mensen op kantoor te zitten. En als je vanuit huis werkt, dan wordt er genoeg ‘ge-teamsd’ om je in de O2-mood te houden. Sterker nog: soms is dat ‘pong-pong-pongpongpong-pong-pong’ (snap je?) zo vaak te horen dat je in no-time al je collega’s weer gesproken hebt. Zo wisselt het team ‘kantoor’ en het team ‘thuis’ elkaar continu af. Nog even los van de flexibiliteit die we hebben ontwikkeld om in te springen op een schoolklas die naar huis gestuurd wordt, gezinsleden met een kuchje, wachten op de uitslag van de GGD en meer.

 

Dus ja, eigenlijk kunnen we met recht spreken van een ‘flexibele  pandemie’ die ons op dat gebied veel geleerd heeft. Maar toch… we hopen er heel snel vanaf te zijn!

 

Hans

Deel dit artikel via: